sobota 20. června 2015

EUR, GBP, AUD, NZD, CAD, S&P, DAX, FTSE, týden 25



Odhad vývoje

Následující týden přináší hromadu údajů o HDP a inflaci, což jsou obvykle zprávy, které vyvolávají větší volatilitu. Nicméně hlavní pozornost bude věnována středečnímu zasedání FOMC, u kterého se očekává, že naznačí, jak to bude s úrokovými sazbami v USA.

Týden však začne pondělním vystoupením šéfa ECG Dragiho, pokud řekne něco o Řecku, může to být hukot. Ve středu nás čeká FOMC a ve čtvrtek oznámení SNB o ponechání záporných úrokových sazeb na úrovni -0,75 %. Posledně SNB vyvolala na měnovém trhu bouři, kterou nepřežilo plno forexových brokerů a ti co zbyli, si hojí své rány na klientech. Být investorem, který zakládá investiční účet, vybral bych si někoho jiného, než investiční banku.

Ekonomická dat pro dolar mají být podle mínění analytiků v pondělí velmi dobrá, v úterý horší a ve čtvrtek smíšená, až horší. Euro očekává celý týden spíš horší data. Libra celý týden čeká dobrá data s výjimkou špatných čtvrtečních maloobchodních prodejů. V Kanadě čekají špatná data s výjimkou pátku, kdy mají být smíšená. Z Austrálie již tradičně nemáme žádné odhady a z Nového Zélandu jeden pozitivní na středu a jeden negativní na čtvrtek. Čína vystřílela svá data minulý týden.

Jak to dopadlo

 Po oznámení, že FED odkládá zvýšení sazeb na konec roku dolar podle očekávání oslabil. Americké akcie reagovaly růstem a souběžně s tím posílilo euro i libra. AUD a NZD se také po oznámení zmátořily i když jinak byly na pokles. DAX i FTSE se pohybovaly stranou. Korelace je rozhašená, ekonomické zprávy stále nemají vliv na směr cenového pohybu.

Korelace v 25. týdnu

EUR GBP AUD NZD CAD SP500 DAX FTSE
-0,61 -0,49 -0,84 0,73 0,01 0,82 -0,75 -0,6









Vysvětlivky:

surp - pokud je modrá čára kladná jde o pozitivní překvapení, pokud je záporná jde o negativní překvapení
est - odhady ekonomického vývoje od analytiků pro konkrétní den
real - ekonomický vývoj z publikovaných dat

Horní graf s čarami: součty odhadů a reálného vývoje, překvapení zobrazuje modrý sloupec.
Dolní graf zobrazuje překvapení, odhady a publikovaný vývoj pro jednotlivé dny.

Za ideálního stavu by vývoj měnového páru měl sledovat reálný vývoj ekonomiky. Růst zelené čáry by měl doprovázet růst v cenovém grafu a pokles zelené čáry by měl být doprovázen poklesem cenového grafu.

Důvody proč to tak není:

Odhady analytiků postihují jen publikovaná ekonomická data a nezahrnují vlivy, jako je vystoupení šéfů centrálních bank a dalších papalášů, nezahrnují politickou situaci, nezahrnují fiskální a monetární politiku a neberou do úvahy technické operace, jako je například vybírání zisků, či akce smart money.
Odhady analytiků nejsou vždy přesné. Pokud jsou publikovaná čísla horší než očekávaná, vzniká negativní překvapení, které ovlivní vývoj na měnovém páru. V takovém případě může cena klesat, i když publikovaná data byla pozitivní, odhady byly také pozitivní, ale publikovaná čísla byla horší, než odhady. Pro pozitivní překvapení platí to samé.

Z týdenního přehledu byly odstraněny měnové páry USD/CHF a USD/JPY. Oba páry nereagují na data z ekonomického vývoje svých zemí a v podstatě s nimi nejsou korelovány. CHF je po většinu času inverzně korelován s EUR. JPY je řízeno centrální bankou Japonska (BoJ) a podle zadání vlády bude oslabováno, dokud Japonsko nedosáhne inflace 2 %. Toto zadání zůstává v platnosti i v roce 2015.

1 komentář:

  1. Jsem tu, abych se podělil o své svědectví o tom, co pro mě udělala dobrá důvěryhodná společnost poskytující půjčky, jsem z Ruska a jsem krásná matka tří dětí. Při pokusu o získání půjčky na rozšíření své stálezelené skupiny jsem přišel o peníze pro mě a mé děti to bylo tak těžké, šel jsem online hledat pomoc s půjčkami, veškerá naděje byla ztracena, až do jednoho osudného dne, kdy jsem potkal tohoto mého přítele, který si nedávno zajistil půjčku od velmi poctivého muže, pane, pedro. představila mě tomuto poctivému půjčovateli, pane. pedro, který mi pomohl získat půjčku do 5 pracovních dnů, budu panu pedrovi navždy vděčný za to, že mi pomohl se znovu postavit na nohy. můžete kontaktovat pana pedra prostřednictvím e -mailu: pedroloanss@gmail.com / whatsapp: +18632310632 oni nevědí, dělám to pro ně, ale prostě to musím udělat, protože je tam hodně lidí, kteří to potřebují pomoc s půjčkou, prosím, navštivte tohoto poctivého muže a můžete být také v bezpečí.

    OdpovědětVymazat